Österreichische Post 5.99 DPD-Kurier 6.49 GLS-Kurier 4.49

Dishing it Out

Sprache EnglischEnglisch
Buch Hardcover
Buch Dishing it Out Robert Applebaum
Libristo-Code: 04352300
Verlag REAKTION BOOKS, März 2011
In this ground-breaking work, Robert Appelbaum travels through time, space and the annals of literat... Vollständige Beschreibung
? points 109 b
43.27 inkl. MwSt.
50% Chance Wir werden die ganze Welt durchsuchen Wann bekomme ich das Buch?

30 Tage für die Rückgabe der Ware


Das könnte Sie auch interessieren


Africans in Europe Michael Ugarte / Broschur
common.buy 33.69
Fictional Objects Stuart Brock / Hardcover
common.buy 116.12
Truth in Photography / Broschur
common.buy 35.40
Primate Behaviour and Social Ecology Hilary O. Box / Broschur
common.buy 126.51
Repentance Amitai Etzioni / Adobe ePub
common.buy 61.64

In this ground-breaking work, Robert Appelbaum travels through time, space and the annals of literature and history, asking some basic questions. What is a restaurant, for example, and what and who is it for? Originating in pre-Revolutionary France but now widespread throughout the developed world, the restaurant has always been the locus of contradictory emotions. While the restaurant encourages conviviality, cosmopolitanism and generosity, it also fosters inequality, alienation and bad faith. The restaurant stands for a kind of liberation: the embrace of pleasure for the sake of pleasure and sociability for its own sake. But it also encourages narcissistic consumerism, advanced at the cost of the exploitation of restaurant workers. Can the restaurant nevertheless be seen to promote the interests of cultural democracy? The same question has been posed by such famous literary figures as Grimod de la Reyniere, Jean-Paul Sartre, M.F.K. Fisher and Isak Dinesen, as well as contemporary critics and commentators. Appelbaum takes the reader on a journey in search of the social values of good eating, whether sampling fare at Catalonian bistros, Italian-American chophouses, global fast-food joints or temples of haute cuisine in London, Paris and New York. Dishing it Out is the first book to interrogate the social mores of the restaurant. It will be an important book for scholars in food studies, cultural studies, history and literary studies. It will also provide compelling reading for gourmands with a conscience and an appetite for stimulating prose.

Informationen zum Buch

Vollständiger Name Dishing it Out
Sprache Englisch
Einband Buch - Hardcover
Datum der Veröffentlichung 2011
Anzahl der Seiten 285
EAN 9781861898074
Libristo-Code 04352300
Gewicht 486
Abmessungen 138 x 216 x 28
Verschenken Sie dieses Buch noch heute
Es ist ganz einfach
1 Legen Sie das Buch in Ihren Warenkorb und wählen Sie den Versand als Geschenk 2 Wir schicken Ihnen umgehend einen Gutschein 3 Das Buch wird an die Adresse des beschenkten Empfängers geliefert

Anmeldung

Melden Sie sich bei Ihrem Konto an. Sie haben noch kein Libristo-Konto? Erstellen Sie es jetzt!

 
obligatorisch
obligatorisch

Sie haben kein Konto? Nutzen Sie die Vorteile eines Libristo-Kontos!

Mit einem Libristo-Konto haben Sie alles unter Kontrolle.

Erstellen Sie ein Libristo-Konto